FR | NL | DE   
 
  Uw pc beveiligen
 
Voor een adequate beveiliging van uw pc dienen de volgende programma's erop geÔnstalleerd te zijn en geregeld bijgewerkt te worden met de beschikbare updates:

Antivirusbescherming
De beveiliging van uw pc vereist de installatie van een antivirusprogramma. Daarna dient het voortdurend geŁpdatet te worden en steeds geactiveerd te zijn.

Firewall
Ook de installatie van een firewall op uw pc is noodzakelijk. Deze software beschermt u tegen pogingen om vanaf het internet zonder uw medeweten uw pc binnen te dringen. Concreet verhindert een firewall dat een derde de besturing van uw pc overneemt. In deze context is het ook aangeraden om systematisch de beschikbare updates van de programma's die op uw pc staan, te installeren (e-mailsysteem, besturingssysteem,...). Op die manier kunt u zich beschermen tegen derden die, zonder uw medeweten, voortdurend op zoek zijn naar de zwakke schakel van uw beveiligingssysteem.

Antispywareprogramma
Een antispywareprogramma verhindert dat iemand met kwade bedoelingen en zonder uw medeweten een programma op uw pc installeert waarmee persoonlijke gegevens kunnen worden verzameld. Dit kan bv. gebeuren op het ogenblik dat u de bijlage van een ongevraagde e-mail opent.

Antispamfilter (tegen ongewenste e-mails)
Een antispamfilter beschermt uw mailbox tegen spamberichten. Dit zijn ongewenste e-mails die naar uw mailbox worden gestuurd zonder dat u daarvoor de toestemming aan de auteur hebt gegeven, en die al snel buitensporige proporties aannemen. Dikwijls betreft het commerciŽle mails die bv. nagemaakte goederen aanbieden.

Interessante site:
Belgische portaalsite voor veilig internetbankieren: www.safeinternetbanking.be/nl

 
 
Printen  
  Privacy    -    Crelan.be    -    Reglement